Michael Schnürle

Angestellt, Senior Consultant, Horwath HTL

Frankfurt am Main, Deutschland

Über mich

Was qualifiziert mich? MBA-Abschluss mit langjähriger Berufserfahrung in der Hotellerie. Seit mehr als 20 Jahren leite ich erfolgreich unterschiedliche Unternehmensbereiche und Projekte. Meine Kernkompetenzen umfassen dabei u.a. die Geschäftsentwicklung, Verhandlungsführung, strategische Bewertung, Durchführung von Machbarkeitsstudien, Konzeption und Neupositionierung des Marktes. Ich weise auch eine starke Erfolgsbilanz, insbesondere bei Vertragsverhandlungen, Datenanalyse, Entwicklung und Umsetzung von Marketingplänen, Balanced Scorecards und KPIs auf. Was sind meine Stärken? Ich definiere mich als unternehmerische Persönlichkeit, die sich flexibel Anforderungen anpasst und kreative Lösungen für unterschiedliche Fragestellungen entwickelt. Neben meiner fachlichen Kompetenz bringe ich fundierte Kenntnisse des Projektmanagements, der Mitarbeiterführung sowie auch der Kommunikations- und Verhandlungstechnik mit. Dazu kommt Verantwortungsbewusstsein sowie Flexibilität und Belastbarkeit.

Fähigkeiten und Kenntnisse

Strategische Planung
Entrepreneurship
Business Development
Hotel
Projektmanagement
Feasibility Studies
Marketing Planning
Cash Flow Planung
Real Estate Asset Management
Business Planning
Investitionsplanung
Beratung/Consulting
Real estate valuation
Hotelmanagement
Unternehmensführung
Marktforschung
Akquise
Fachberatung
Deutsch

Werdegang

Berufserfahrung von Michael Schnürle

  • Bis heute 3 Jahre und 1 Monat, seit Juni 2021

    Senior Consultant

    Horwath HTL

  • 9 Monate, Sep. 2020 - Mai 2021

    Business Developer

    MSHTL Real Estate Development

    As a business developer I am focused on promoting Brazilian business in Germany and German business in Brazil, whether in the area of hotel development or real estate in general.

  • 4 Jahre und 4 Monate, Mai 2016 - Aug. 2020

    Development and Marketing Director

    B&B Hotels

    New business development for the B&B Hotels Startup in Brazil. Active search for opportunities for new investors, projects, conversions and acquisitions for budget hotels. Business and contract negotiation, budgets, development plans and board capex requests are also within my contributions. Structuring of marketing planning, selection and hiring of agencies, supervision of the execution of the marketing plan and special campaigns.

  • 2 Jahre, Mai 2018 - Apr. 2020

    Investor and Partner

    Brett Bierhaus

    Conception, planning and commissioning of a craft beer bar with successful sale of the company after two years of operation. ROI after 18 months and IRR of 8% per month.

  • 3 Jahre und 10 Monate, Juli 2012 - Apr. 2016

    Director

    Horwath HTL Brasil

    In charge of sales, contract negotiation and project management. Negotiated and delivered over a hundred feasabylity studies with a team of four consultants.

  • 2 Jahre und 6 Monate, Feb. 2010 - Juli 2012

    Managing Partner

    Merendinha

    Hands on owner, in charge of financial management, supply and contract negotiating. Team of 20 employees.

  • 13 Jahre und 2 Monate, Mai 1999 - Juni 2012

    Senior Consultant

    Asmussen & Associados

    Extensive experience in hotel feasability studies, valuations, market repositioning and insertion studies, conceptual design, asset management and project coordination.

  • 2 Jahre und 5 Monate, Feb. 2008 - Juni 2010

    Professor

    SENAC São Paulo

    I teached Innovating Hospitality Projects classes for the Hotel Management Bachelor.

  • 1 Jahr und 2 Monate, Okt. 2008 - Nov. 2009

    Business Manager

    Kronberg Hospitality Group

    As a Business Manager I've been responsible for the key performance indicators, results and reports for the companies within the group and for it's clients.

  • 1 Jahr und 4 Monate, Okt. 1997 - Jan. 1999

    Assistant F&B Manager

    Imperial Othon Palace Hotel de Fortaleza

    Assistant Food and Beverage Manager of the former 230 room Imperial Othon in Fortaleza, Caerá, Brazil. Staff of 70 employees, three kitchens, two restaurants and a convention center.

  • 8 Monate, Feb. 1997 - Sep. 1997

    F&B Supervisor

    Refúgio Ecológico Caiman

    Supervision and coordination of the Food and Beverage operation and staff of 8 employees, reporting directly to the general manager. The resort is located in the Pantanal, Mato Grosso do Sul, Brazil.

Ausbildung von Michael Schnürle

  • 1 Jahr und 10 Monate, März 2007 - Dez. 2008

    Economy

    USP FIPE

    Vokswirtschaft und management.

  • 1 Jahr und 11 Monate, Feb. 2001 - Dez. 2002

    Financial Planning

    Universidade Anhembi Morumbi

  • 1 Jahr und 11 Monate, Feb. 1995 - Dez. 1996

    Hotel Management

    SENAC São Paulo

Sprachen

  • Englisch

    Fließend

  • Portugiesisch

    Muttersprache

  • Deutsch

    Muttersprache

Interessen

Musik

21 Mio. XING Mitglieder, von A bis Z